Förrätter
Gravad Hjort 135:-
Serveras med rökt Edamer, jordärtskockschips, rotselleripuré & syrad gulbeta.
Vintips: Groh Grohsmaul 135:-
Vit Sparris 149:-
Löjrom, gräslökssmörsås, grillad citroncrème &
torkad potatis
Vintips: Henri Goutorbe Cuvée Prestige 125:-/glas
Varmrätter
Wallenbergare 198:-
Serveras med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon
Vintips: Masi Campofiorin 105:-/glas
Ryggbiff 369:-
Primörer, färskpotatisstomp, picklad tomat, oxsvans- & kindcroquette, dragonemulsion ört- & citrussky
Vintips: Purgatori 165:-/glas
Djuphavskungsfisk 289:-
Blåmusslor, räkor Marinéres, inkokt morot, bakad fänkål & rödlökscrudité.
Vintips: Samuel Billaud Chablis 139:-/glas
Matveteotto 259:-
Belugalinser, getost från Forseds getgård, mascarpone, rostad butternutpumpa, rostade pumpafrön & jordärtsskockschips
Vintips: Celeste 110:-/glas
Desserter
Hjortron 129:–
Karamelliserad tres leche-kaka, inkokta hjortron,
dulce de leche, saltrostad mandel & melissorbet
Vintips: Moscatel Oro 48:-/4cl
Björkuddens Vaniljglass 119:-
Rabarberkompott & havrecrumble
Vintips: Moscatel Oro 48:-/4cl
Crème Brûlée 119:-
Serveras med hallonsorbet
Vintips: Moscato d’Asti 60:-/4cl
Ost från Forseds getgård 134:-
Serveras med karamelliserad kavring, honung från Nora samt hjortronmarmelad
Vintips: Angelorum Recioto 68:-/4cl
Tryffel 79:-
Chokladtryffel med chokladganache & frystorkade hallon
Barnmeny
Pannkakor 75:-
Grädde och sylt
Köttbullar med gräddsås 85:-
Lingon och potatispuré
Vaniljglass 70:-
Marshmallows och chokladsås
Restaurangens öppettider v.18 :
Onsdag-Lördag 16.00-23.00
Köket håller öppet:
Onsdag-Lördag 16.00-21.00
Bordsbokning
Hjärtligt välkommen med er bokning!
0613-50115
info@bjorkudden.se