Förrätter

Gravad Hjort 135:-

Serveras med rökt Edamer, jordärtskockschips, rotselleripuré & syrad gulbeta.

Vintips: Groh Grohsmaul 135:-

Vit Sparris 149:-

Löjrom, gräslökssmörsås, grillad citroncrème &

torkad potatis

Vintips: Henri Goutorbe Cuvée Prestige   125:-/glas

Varmrätter

Wallenbergare   198:-

Serveras med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon

Vintips: Masi Campofiorin 105:-/glas

Ryggbiff 369:-

Primörer, färskpotatisstomp, picklad tomat, oxsvans- & kindcroquette, dragonemulsion ört- & citrussky

Vintips: Purgatori 165:-/glas

Djuphavskungsfisk   289:-

 Blåmusslor, räkor Marinéres, inkokt morot, bakad fänkål & rödlökscrudité.

Vintips: Samuel Billaud Chablis  139:-/glas

Matveteotto 259:-

Belugalinser, getost från Forseds getgård, mascarpone, rostad butternutpumpa, rostade pumpafrön & jordärtsskockschips

Vintips: Celeste 110:-/glas

                       

Desserter

Hjortron  129:–

Karamelliserad tres leche-kaka, inkokta hjortron,

dulce de leche, saltrostad mandel & melissorbet

Vintips: Moscatel Oro 48:-/4cl

Björkuddens Vaniljglass 119:-

Rabarberkompott & havrecrumble 

Vintips: Moscatel Oro 48:-/4cl

Crème Brûlée 119:-

Serveras med hallonsorbet

Vintips: Moscato d’Asti 60:-/4cl

Ost från Forseds getgård   134:-

Serveras med karamelliserad kavring, honung från Nora samt hjortronmarmelad
Vintips: Angelorum Recioto 68:-/4cl

Tryffel   79:-

Chokladtryffel med chokladganache & frystorkade hallon

Barnmeny

Pannkakor 75:-

Grädde och sylt

 Köttbullar med gräddsås 85:-

Lingon och potatispuré

 Vaniljglass 70:-

Marshmallows och chokladsås


Restaurangens öppettider v.18 :

Onsdag-Lördag 16.00-23.00

Köket håller öppet:

Onsdag-Lördag 16.00-21.00

Bordsbokning

Hjärtligt välkommen med er bokning!
0613-50115
info@bjorkudden.se