Förrätter

Gravad Hjort 135:-

Serveras med rökt Edamer, jordärtskockschips, rotselleripuré & syrad gulbeta.

Vintips: Groh Grohsmaul 135:-

Svampsoppa 129:-

Smörstekt svamp, surdegskrutonger, rödlökscrème & inkokt morot

Vintips: Henri Goutorbe Cuvée Prestige   125:-/glas

Varmrätter

Wallenbergare   198:-

Serveras med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon
Vintips: Masi Campofiorin 105:-/glas

Ryggbiff 349:-

Serveras med  ”slarvsylta” på oxsvans, Pommes Anna, gräddkokt kantarell, syrad steklök, friterad morot & Karljohansky.

Vintips: Purgatori 165:-/glas

Djuphavskungsfisk   289:-

 Blåmusslor, räkor Marinéres, inkokt morot, bakad fänkål & rödlökscrudité.

Vintips: Samuel Billaud Chablis  139:-/glas

Matveteotto 259:-

 Belugalinser, getost från Forseds getgård, svamp från närliggande skogar, butternutpumpa, pressad kål, picklad pumpa & grönkålschips

Vintips: Celeste 110:-/glas

                       

Desserter

Björkuddens Glass 119:-

Serveras med romtopf & rostade hasselnötter

Vintips: Moscatel Oro 48:-/4cl

Crème Brûlée 119:-

Serveras med mandarinsorbet

Vintips: Moscato d’Asti 60:-/4cl

Ost från Forseds getgård   134:-

Serveras med karamelliserad kavring, honung från Nora samt hjortronmarmelad
Vintips: Angelorum Recioto 68:-/4cl

Tryffel   79:-

Chokladtryffel med chokladganache & frystorkade hallon

Barnmeny

Pannkakor 75:-

Grädde och sylt

 Köttbullar med gräddsås 85:-

Lingon och potatispuré

 Vaniljglass 70:-

Marshmallows och chokladsås


Restaurangens öppettider Påskveckan :

Tisdag-Lördag 16.00-23.00

Köket håller öppet:

Tisdag-Lördag 16.00-21.00

Bordsbokning

Hjärtligt välkommen med er bokning!
0613-50115
info@bjorkudden.se