Förrätter
Gravad Hjort 135:-
Serveras med rökt Edamer, jordärtskockschips, rotselleripuré & syrad gulbeta.
Vintips: Groh Grohsmaul 135:-
Svampsoppa 129:-
Smörstekt svamp, surdegskrutonger, rödlökscrème & inkokt morot
Vintips: Henri Goutorbe Cuvée Prestige 125:-/glas
Varmrätter
Wallenbergare 198:-
Serveras med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon
Vintips: Masi Campofiorin 105:-/glas
Ryggbiff 349:-
Serveras med ”slarvsylta” på oxsvans, Pommes Anna, gräddkokt kantarell, syrad steklök, friterad morot & Karljohansky.
Vintips: Purgatori 165:-/glas
Djuphavskungsfisk 289:-
Blåmusslor, räkor Marinéres, inkokt morot, bakad fänkål & rödlökscrudité.
Vintips: Samuel Billaud Chablis 139:-/glas
Matveteotto 259:-
Belugalinser, getost från Forseds getgård, svamp från närliggande skogar, butternutpumpa, pressad kål, picklad pumpa & grönkålschips
Vintips: Celeste 110:-/glas
Desserter
Björkuddens Glass 119:-
Serveras med romtopf & rostade hasselnötter
Vintips: Moscatel Oro 48:-/4cl
Crème Brûlée 119:-
Serveras med mandarinsorbet
Vintips: Moscato d’Asti 60:-/4cl
Ost från Forseds getgård 134:-
Serveras med karamelliserad kavring, honung från Nora samt hjortronmarmelad
Vintips: Angelorum Recioto 68:-/4cl
Tryffel 79:-
Chokladtryffel med chokladganache & frystorkade hallon
Barnmeny
Pannkakor 75:-
Grädde och sylt
Köttbullar med gräddsås 85:-
Lingon och potatispuré
Vaniljglass 70:-
Marshmallows och chokladsås
Restaurangens öppettider Påskveckan :
Tisdag-Lördag 16.00-23.00
Köket håller öppet:
Tisdag-Lördag 16.00-21.00
Bordsbokning
Hjärtligt välkommen med er bokning!
0613-50115
info@bjorkudden.se