Aktiviteter

Konferenser utöver det vanliga…

Björkuddens Hotell & Restaurang erbjuder moderna konferenser och upplevelser året runt. Välkommen att inspireras i Höga Kustens unika omgivningar!

Gourmetmiddag

Laga er egen middag med Björkuddens kockar. Ni får under kockarnas vägledning laga en egen gourmetmiddag!

Möjligt under januari – april.

VIP-Konferens

Njut av en exklusiv 5-rättersmiddag med speciellt utvalda viner.

Musikkonferens

Tävlingar som ”Så ska det låta” och Melodikrysset. Karaoke, trubadur för kvällen, gör en egen musik-CD.

Låt det låta

En rafflande musiktävling i sann ”Så ska det låta”-anda, där deltagarnas teoretiska och praktiska musikkunskaper sätts på prov.

Deltagarna delas upp i två lag. En lagledare utses i varje lag och förses med en tuta.

Tävlingen består bland annat av nedanstående moment:

  • Filmmusik – Hör den välbekanta musiken, men vilken film är det?
  • Norsk karaoke – En deltagare från varje lag får gå fram och nynna till musiken i hörlurarna och lagen gissar.
  • Reklamsnuttar – lyssna på kända utdrag och gissa reklamen.
  • Ledtrådar – 3 st symbolbilder presenteras, ett lag i taget skall hitta på kända låtar som kan associeras till bilderna.

Antikt eller bara gammalt?

I ett tävlingsmoment klurar och funderar ni kring ett antal gamla föremål. Ni ska bestämma ålder, sätta ett värde, gissa användningsområde med mera. Allt under ledning av en erfaren antikhandlare.

Teambuildings-konferens

8-10 grenar i ett högt tempo där man tävlar lagvis i olika typer av samarbets- och problemlösningsövningar. Perfekt för grupper som vill lära känna varandra bättre.

Lagen samlar bollar som sedan används i en spektakulär final. Detta är vår i särklass mest populära aktivitet. Den passar utmärkt även till stora grupper med över 100 deltagare.

Teamträning

En teambyggande aktivetet där samarbete blandas med många skratt. Instruktören ställer gruppen inför olika problem ooch sätter upp ramar för utförandet.

Kommuniktation och tillit sätts på prov. Alla övningar utvärderas så att gruppen själv skall se ev. problem inom gruppen. En klurig aktivitet väl värd att prova!

Uppdraget

Gruppen delas in i lag om ca tre till fem personer. Efter att varje lag tilldelats ett kuvert innehållande en lista med ett antal uppdrag av varierande art, får deltagarna en hyrbil att färdas i. Sedan gäller det för laget att lösa och dokumentera så många som möjligt under en viss tid. Fler hjälpmedel, instruktioner och ledtrådar finner lagen under tävlingens gång.

Sumobrottning

Nu har vi en ny matta som inte kräver ström. Vi kan alltså arrangera en sumotävling var som helst, varför inte på torget en lördag? Perfekt för jubilarer, möhippor och svensexor. Finns även i barnstorlek.

Vedeldad bastu

Ett härligt bastubad i en riktig vedeldad bastu med brygga och badstege rakt ner i Ångermanälven året runt.

Annorlunda frågeslinga

Ut i naturen för en promenad. En klassisk 1X2-frågetävling blandas med gissa-känn-uppskatta. Oväntade kunskaper kan komma till användning.

Jonglering

En lugnare och mer fokuserad övning är att lära sig jonglera. Under kunnig ledare kommer vi alla att blir proffs…

Kanske inte riktigt men en god bit på väg, med tre bollar i luften behöver man fokusera.

Provningar

Erfaren provare håller en intressant kväll med fokus på önskad dryck eller choklad eller ost!
Välj mellan vin, whisky, cognac, snaps, rom champagne och grappa.

Eller varför inte testa cocktailskolan? En gourmet tävling?!

Varför inte ha provning av cigarrer?

Mord och mysterium

En strålande dag förvandlades till en tragisk dag då Amanda Cederhall ramlade av sin häst och avled. Alla är misstänkta – en är skyldig. Nu kan du tillsammans med en grupp vänner eller arbetskamrater uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter middagen.

Det är ett nytt och spännande koncept att lösa ett Mordmysterium genom diskussion och improvisation. Efter en introduktion får alla deltagare en gästlista och instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag. Det är där som gåtan ska lösas. Alla deltagare får en egen roll med sina egna ledtrådar och egna uppdrag som ska utföras under middagen. Runt bordet finns bl.a. ridklubbens alla medlemmar som vill bli klubbens nya ordförande. Det är den snobbiga Agneta Collin, excentriske eventarrangören Max Dacke, kommissarie Örjan Batong m.fl.

Genom att diskutera och ställa frågor till de andra ska man komma fram till vem som är mördaren. Alla får presentera sin teori om vem som är mördaren och varför han eller hon gjorde det.

Varje deltagare väljer själv på vilken nivå man vill lägga sitt agerande. En handledare finns med vid bordet och hjälper till så att handlingen går framåt. Middagen blir garanterat en succé med många skratt.

Det finns flera olika uppsättningar att välja mellan.

Antal: min 10 personer
Tid: 3-4 timmar

Mordmysterium Jämtland »

Med äventyret inom räckhåll – konferenser utomhus!

Varför inte testa:

Ridning på islandshästar

Ta med gruppen ut på en härlig ridtur. Ritten sker på lugna hästar under ledning av instruktör. Passar därför även oerfarna.

Frisbeegolf 9 hål

En för tillfället bygd 9 hålsbana för att gå en discgolf-runda utan för hotellet. Härligt!

Zorbing

På land eller vatten – du bestämmer! Detta är helt klart en sommaraktivitet som gör en snurrig!

Jaktskyttebana

Ett aktivitetsval som ”smäller högt” är besöket på jaktskyttebanan. Under ledning av instruktör får du pröva din talang i skytte. Ingen erfarenhet krävs. Kombinerar du denna aktivitet med ridning får du en bra känsla för jaktmarker. Gevär och ammunition ingår i paketet.

Paintball

Ta ut dina kompisar i skogen… och skjut dem. Ett mycket roligt spel där lag tävlar mot varandra i olika former. Ofta gäller det att erövra motståndarlagets flagga utan att träffas av färgkulorna som skjuts iväg med kolsyre-laddade markörer.

Vandra Höga Kustleden

Med Höga Kustenleden tätt inpå knutarna erbjuder vi utmärkta möjligheter till vandring. HK-leden sträcker sig från Hornöberget här i Nora till Varsberget i Örnsköldsvik, en sträcka på 127 km indelad i 13 etapper av olika svårighetsgrad.