Aktiviteter

Konferenser utöver det vanliga…

Björkuddens Hotell & Restaurang erbjuder häftiga aktiviteter året runt. Välkommen att inspireras i Höga Kustens unika omgivningar!

Provningar

Vinprovning

Vinprovning är ett sätt att lära sig mer om vinets historia, vinodling och vinproduktion samt olika typer av vinsorter, druvor och vinregioner. Praktisk provning av fem spännande viner.

Tidåtgång 1,5-2 timmar

Pris: Begär offert

Champagneprovning

Varför är Champagne en så uppskattad och exklusiv dryck? Hur framställs den och var? En sommelier svarar på frågorna och tar med oss in i Champagnens fantastiska värld. Vi provar tre sorters champagne och två andra mousserande viner med spännande tillbehör!

Tidåtgång 1,5-2 timmar

Pris: Begär offert 

Dryck och Chokladprovning

En sommelier håller en praktisk provning med choklad tillsammans med spännande drycker.

Choklad provas i kombination med fem olika drycker. Kan även kombineras med fem olika viner.

Tidåtgång 1,5-2 timmar

Pris: Begär offert

Ginprovning Hernö Gin

Under en praktisk provning av fyra sorters gin får ni en inblick om dess historia och framställning. Denna aktivitet kan göras här på hotellet eller på Hernö Gin.

Tidåtgång 1,5-2 timmar om den hålls på hotellet och ca 4 timmar inkl transport om den hålls på Hernö Gin i Dala

Pris: Begär offert

Whiskyprovning med High Coast Whisky

Ta chansen att prova fem handplockade whiskysorter. Denna aktivitet kan göras här på hotellet eller på High Coast Distillery.

Tidåtgång 1,5-2 timmar om den hålls på hotellet och ca 4 timmar inkl transport om den hålls på High Coast Distillery

Pris: Begär offert 

Utomhusaktivitet

Vedeldad bastu

Vi tänder upp vår vedeldade bastu som ligger vackert vid älvkanten, där det finns en brygga för bad.

Pris 650:- för 2 timmar 

Kajak

Tjusningen och njutningen av att uppleva naturen från en kajak. Känslan att klyva en spegelblank yta eller forcera skummande vågor.

Att paddla handlar om att uppleva naturen och vara fri. Kanske glida in mot en öde strand, ut på öppet hav eller smyga fram längst med Ångermanälvens kust.

Priser: 

Halvdag               450:-

Heldag                 550:-

2 dagar                850:-

3 dagar               1350.-

Yoga/meditation

Kickstarta morgonen med yoga innan frukost eller passa på skifta fokus efter en dag full av möten!

Välj mellan Hathayoga, en mjuk, meditativ och medveten yogastund eller Yinyoga som är en lugn, stillsam och återhämtande yoga.

Tidåtgång 1,5 timme

Pris från 350:-/person plus startavgift 1000:-

Frisbeegolf

En bana på Hotell Höga Kusten ca 2 km från Björkudden. 9 korgar

Tidåtgång 1-1,5 timme

Pris 50:- per person 

Uppdraget

En lagtävling där varje lag tilldelas ett kuvert med olika uppdrag av varierande art. Bege er ut för att hitta, lösa och dokumentera så många uppdrag som möjligt på utsatt tid.

Tidåtgång ca 2 timmar

Pris 390:-/person plus startavgift på 560:-

Guidat besök i Vindkraftverket

Hösten 2013 blev Hotell Höga Kusten det första vindkraftsdrivna hotellet i Sverige. Följ med på ett besök i vårt systerhotells vindkraftverk som ligger på Hornöbergets topp.

Tidåtgång 1-1,5 timme

Pris: Begär offert

 

Båtturer

Ångermanälvens turbåtar tar er med på spännande upptäcksfärder!

Whiskyturen är en båttur uppströms mot Marieberg och High Coast Whisky där ni kölhalas och går i land för en Whiskyprovning.

Tidsåtgång för båtturen ca 2 timmar + provning

Rundturen tar er med under Högakustenbron och sedan runt öar och skär i Lövvik och Norafjärden.

Tidsåtgång enligt överenskommelse

Pris begär offert

Teamkamp

Detta är vår absolut populäraste aktivitet för företag som vill lära känna varandra bättre och samtidigt ha väldigt roligt!

Tidåtgång 2 timmar

Pris från 300:-/person plus startavgift på 560:-

Inomhusaktivtet

Avsmakningsmeny

Dessa passar livsnjutarna eller företaget!

6-14 personer

Ni får en egen kock som guidar er mellan de olika smakerna och vi sätter menyn efter årstiderna. Naturligtvis kan ni välja ett utsökt dryckespaket till, speciellt komponerat till maten.

5-rätter meny 710:- per person

7-rätters meny 888:- per person

(Gäller ej mellan 1 juni – 31 augusti)

Escape Box Norr

Escape Box är en helt ny aktivitet som är smart utformad för att genomföras med både små och stora grupper. Det är enkelt beskrivet som en stor väska fylld med flera utmaningar. Tanken med den är att man ska kunna ha en kul stund tillsammans och samarbeta för att lösa uppdragen först. Alla uppdragen är utformade för att alla ska klara av dem oavsett kunskap. Med lite logik och bra samarbete kommer det att gå utmärkt.

Tidåtgång 1-1,5 timmar

Pris begär offert 

Musikquiz

Trevlig aktivitet som kan kombineras med middagen. En trubadur spelar och ställer frågor kring de utvalda låtarna.

Tidsåtgång 1,5 timme

Pris begär offert 

Kommunikationsövningar

I denna aktivitet söker vi förståelse för hur olika vi människor kan uppfatta budskap. Detta genom att gruppen tillsammans med en handledare får ta sig an lättsamma och roliga övningar där lyhördhet och kommunikation är viktiga förutsättningar för att lyckas.

Tidåtgång 2 timmar

Antal deltagare 7-40 personer

Pris 320:-/person + startavgift 1000:-

Virtual Reality-VR

Häng med på en Mount Everestexpedition, dyk med havets coolaste djur eller besök rymdstationen ISS. Dessa är några av de äventyr vi kan ta med er på!

Tidåtgång 2 timmar

Pris 5000:- + en startkostnad på 560:-

Utmaningen

En lagtävling med inspiration från TV-lekar och sällskapsspel. Samla poäng i delarna allmänbildning, musik och rita-gissa. Poängen ni samlar satsar ni sedan på motståndarnas prestationer i olika utmaningar. Många skratt och snabba diskussioner!

Tidåtgång 1,5-2 timmar

Pris från 300:-/person + startkostnad 1000:-

Mord och mysterium

En strålande dag förvandlades till en tragisk dag då Amanda Cederhall ramlade av sin häst och avled. Alla är misstänkta – en är skyldig. Nu kan du tillsammans med en grupp vänner eller arbetskamrater uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter middagen.

Det är ett nytt och spännande koncept att lösa ett Mordmysterium genom diskussion och improvisation. Efter en introduktion får alla deltagare en gästlista och instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag. Det är där som gåtan ska lösas. Alla deltagare får en egen roll med sina egna ledtrådar och egna uppdrag som ska utföras under middagen. Runt bordet finns bl.a. ridklubbens alla medlemmar som vill bli klubbens nya ordförande. Det är den snobbiga Agneta Collin, excentriske eventarrangören Max Dacke, kommissarie Örjan Batong m.fl.

Genom att diskutera och ställa frågor till de andra ska man komma fram till vem som är mördaren. Alla får presentera sin teori om vem som är mördaren och varför han eller hon gjorde det.

Varje deltagare väljer själv på vilken nivå man vill lägga sitt agerande. En handledare finns med vid bordet och hjälper till så att handlingen går framåt. Middagen blir garanterat en succé med många skratt.

Det finns flera olika uppsättningar att välja mellan.

Antal: min 10 personer
Tid: 3-4 timmar

Pris begär offert