Lunchmeny 12.00-16.00
Oxfilémacka 225:-
Oxfilé med Dijonsenapskräm, sallad, saltgurka, picklad rättika, pepparrotsmajonnäs och dragonsyrad färsklök
Vintips: Poggio Bonelli Chianti Classico 120:-/glas
Silltallrik 149:-
Matjessill med lök & brynt smör, senapssill, Björkuddens maltwhiskysill, glasmästarsill, smör, 75 gradigt ägg, färskpotatis, tunnbröd & whiskycheddar från Falbygdens ost
Öltips: Kustens Frej 75:-
Löjrom 149:-
Rostat surdegsbröd, smetana, citronpicklad silverlök
Tångkaviar 125:-
Rostat surdegsbröd, smetana & citronpicklad silverlök
Wallenbergare 185:-
Potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon
Vintips: Bennati Superiore Ripasso 105:-/glas
Vildlax från Ångermanälven 235:-
Färskpotatis, sockerärtor, spenat, fänkål, yoghurt med rökt forellrom & grillad citron
Vintips: Samuel Billaud Chablis 139:-/glas
Anksallad 179:-
Confiterat anklår, mixsallad, hallonvinegrette, aioli på svart vitlök, surdegskrutonger, lök, rökt sidfläsk & getost från Forseds Getgård
Vintips: Rosé de Purcari 105:-/glas
Variation på svamp 259:-
Sauterad svamp, rökt äpple, spetskål, dragonpicklad färsklök, saltrostade marconamandlar, grön sparris, friterad ostronskivling, tryfferad potatis & Karl Johanmajonnäs
Vintips: Groh Grohsmaul 135:-/glas
Boka gärna bord:
0613-501 15 eller info@bjorkudden.se