Lunchmeny 12.00-16.00

Oxfilémacka 225:-

Oxfilé med Dijonsenapskräm, sallad, saltgurka, picklad rättika, pepparrotsmajonnäs och dragonsyrad färsklök

Vintips: Poggio Bonelli Chianti Classico 120:-/glas

Silltallrik 149:-

Matjessill med lök & brynt smör, senapssill, Björkuddens maltwhiskysill, glasmästarsill, smör, 75 gradigt ägg, färskpotatis, tunnbröd & whiskycheddar från Falbygdens ost

Öltips: Kustens Frej 75:-

Löjrom 149:-

Rostat surdegsbröd, smetana, citronpicklad silverlök

Tångkaviar 125:-

Rostat surdegsbröd, smetana & citronpicklad silverlök

 

Wallenbergare 185:-

Potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon

Vintips: Bennati Superiore Ripasso 105:-/glas 

Vildlax från Ångermanälven 235:-

Färskpotatis, sockerärtor, spenat, fänkål, yoghurt med rökt forellrom & grillad citron

Vintips: Samuel Billaud Chablis 139:-/glas

Anksallad 179:-

Confiterat anklår, mixsallad, hallonvinegrette, aioli på svart vitlök, surdegskrutonger, lök, rökt sidfläsk & getost från Forseds Getgård

Vintips: Rosé de Purcari 105:-/glas

Variation på svamp 259:-

Sauterad svamp, rökt äpple, spetskål, dragonpicklad färsklök, saltrostade marconamandlar, grön sparris, friterad ostronskivling, tryfferad potatis & Karl Johanmajonnäs

Vintips: Groh Grohsmaul 135:-/glas

                                 

Boka gärna bord:

0613-501 15 eller info@bjorkudden.se