23-24 oktober

Program

Kl 15.00 Varmt välkomna till anrika Björkudden!

Kl. 15.00 Välkomstdrink med snittar samt introduktion.

Därefter incheckning på hotellrummen.

Kl 17.00 Följ med på en resa i de franska vindistrikten. Vi provar fem viner som vår egen sommelier Josefine har valt ut.

I Frankrike är det en tradition att länka lokala viner till lokal mat. Till vinerna kommer vi därför att få smaka olika tillbehör anpassade efter varje  vinsort.

Vår köksmästare Thomas kommer sedan att bjuda på en mervilleux femrätters middag med inspiration från Frankrike.

Efter middagen förstärker vi den franska känslan med tolkningar av Edit Piaf, en av musikhistoriens mest mytomspunna personer. Annika Cecilia Östman framför sina fantastiska tolkningar.

Meny

Kammussla med dillskum, citronbakad fänkål, crudité pure petie pois och levain krisp

Hälleflundra med beurre blanc med rökt rom, bakad blomkål, blomkålscreme och syrad steklök

Ryggbiff med pommes Anna, bordelaissås, persiljerot, persiljerotscreme, haricoverts och purjolök

Camembert, Roquefort, fikonmarmelad, valnötter, dinkelchips och torkad baguette

Tartelette fylld med nougat, kryddkokta rödvinspäron, cremeux smaksatt med sauternesvin, karamellflarn och bigarråer

Pris 1695:-

I priset ingår välkomstdrink med snittar, vinprovning, 5-rätters middag (exkl dryck), samt del i dubbelrum.

Pris utan logi 1095:-

Pris logi i Sjövillan B&B 1445:-