Aktiviteter

Konferenser utöver det vanliga…

Björkuddens Hotell & Restaurang erbjuder moderna konferenser och upplevelser året runt. Välkommen att inspireras i Höga Kustens unika omgivningar!

Gourmetmiddag

Laga er egen middag med Björkuddens kockar. Ni får under kockarnas vägledning laga en egen gourmetmiddag!

Möjligt under januari – april.

VIP-Konferens

Njut av en exklusiv 5-rättersmiddag med speciellt utvalda viner.

Musikkonferens

Tävlingar som ”Så ska det låta” och Melodikrysset. Karaoke, trubadur för kvällen, gör en egen musik-CD.

Låt det låta

En rafflande musiktävling i sann ”Så ska det låta”-anda, där deltagarnas teoretiska och praktiska musikkunskaper sätts på prov.

Deltagarna delas upp i två lag. En lagledare utses i varje lag och förses med en tuta.

Tävlingen består bland annat av nedanstående moment:

  • Filmmusik – Hör den välbekanta musiken, men vilken film är det?
  • Norsk karaoke – En deltagare från varje lag får gå fram och nynna till musiken i hörlurarna och lagen gissar.
  • Reklamsnuttar – lyssna på kända utdrag och gissa reklamen.
  • Ledtrådar – 3 st symbolbilder presenteras, ett lag i taget skall hitta på kända låtar som kan associeras till bilderna.

Antikt eller bara gammalt?

I ett tävlingsmoment klurar och funderar ni kring ett antal gamla föremål. Ni ska bestämma ålder, sätta ett värde, gissa användningsområde med mera. Allt under ledning av en erfaren antikhandlare.

Teambuildings-konferens

8-10 grenar i ett högt tempo där man tävlar lagvis i olika typer av samarbets- och problemlösningsövningar. Perfekt för grupper som vill lära känna varandra bättre.

Lagen samlar bollar som sedan används i en spektakulär final. Detta är vår i särklass mest populära aktivitet. Den passar utmärkt även till stora grupper med över 100 deltagare.

Teamträning

En teambyggande aktivetet där samarbete blandas med många skratt. Instruktören ställer gruppen inför olika problem ooch sätter upp ramar för utförandet.

Kommuniktation och tillit sätts på prov. Alla övningar utvärderas så att gruppen själv skall se ev. problem inom gruppen. En klurig aktivitet väl värd att prova!

Uppdraget

Gruppen delas in i lag om ca tre till fem personer. Efter att varje lag tilldelats ett kuvert innehållande en lista med ett antal uppdrag av varierande art, får deltagarna en hyrbil att färdas i. Sedan gäller det för laget att lösa och dokumentera så många som möjligt under en viss tid. Fler hjälpmedel, instruktioner och ledtrådar finner lagen under tävlingens gång.

Sumobrottning

Nu har vi en ny matta som inte kräver ström. Vi kan alltså arrangera en sumotävling var som helst, varför inte på torget en lördag? Perfekt för jubilarer, möhippor och svensexor. Finns även i barnstorlek.

Maskerad konferens

Känner du igen dina kollegor vid middagen. Vem är vem?

Annorlunda frågeslinga

Ut i naturen för en promenad. En klassisk 1X2-frågetävling blandas med gissa-känn-uppskatta. Oväntade kunskaper kan komma till användning.

Jonglering

En lugnare och mer fokuserad övning är att lära sig jonglera. Under kunnig ledare kommer vi alla att blir proffs…

Kanske inte riktigt men en god bit på väg, med tre bollar i luften behöver man fokusera.

Provningar

Erfaren provare håller en intressant kväll med fokus på önskad dryck eller choklad eller ost!
Välj mellan vin, whisky, cognac, snaps, rom champagne och grappa.

Eller varför inte testa cocktailskolan? En gourmet tävling?!

Varför inte ha provning av cigarrer?

Mord och mysterium

En strålande dag förvandlades till en tragisk dag då Amanda Cederhall ramlade av sin häst och avled. Alla är misstänkta – en är skyldig. Nu kan du tillsammans med en grupp vänner eller arbetskamrater uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter middagen.

Det är ett nytt och spännande koncept att lösa ett Mordmysterium genom diskussion och improvisation. Efter en introduktion får alla deltagare en gästlista och instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag. Det är där som gåtan ska lösas. Alla deltagare får en egen roll med sina egna ledtrådar och egna uppdrag som ska utföras under middagen. Runt bordet finns bl.a. ridklubbens alla medlemmar som vill bli klubbens nya ordförande. Det är den snobbiga Agneta Collin, excentriske eventarrangören Max Dacke, kommissarie Örjan Batong m.fl.

Genom att diskutera och ställa frågor till de andra ska man komma fram till vem som är mördaren. Alla får presentera sin teori om vem som är mördaren och varför han eller hon gjorde det.

Varje deltagare väljer själv på vilken nivå man vill lägga sitt agerande. En handledare finns med vid bordet och hjälper till så att handlingen går framåt. Middagen blir garanterat en succé med många skratt.

Det finns flera olika uppsättningar att välja mellan.

Antal: min 10 personer
Tid: 3-4 timmar

Mordmysterium Jämtland »

Retorik, coaching och storytelling

Ann Järneström

Ann Järneström från Nordingrå driver företaget BerättaMera.

Hon ger berättarföreställningar och erbjuder kurser för dig som vill engagera och övertyga i tal och presentationer.

1. Retorik / Presentationsteknik

Med den klassiska retoriken som grund lär du dig att planera, strukturera och genomföra anföranden, tal och presentationer inför mindre och större grupper.

2. Coaching

Personlig och individuell coaching – ett skräddarsytt program
för dig som har svårt att få in hela kursdagar i agendan.
för dig som behöver bollplank angående speciella anföranden, tal eller presentationer.

3. Storytelling

Historiens kraft.
Vilka historier finns i ditt företag, stärker ditt varumärke? Vi vaskar fram företagshistorierna, finslipar dem dramaturgiskt och tränar framförandet. Alla utbildningar som erbjuds genom Björkudden blandar teori och praktiska övningar. Uppdragen skräddarsys utifrån dina behov.

Med äventyret inom räckhåll – konferenser utomhus!

Vildmarkskonferens

Naturen är den perfekta platsen för avkoppling och rekreation. Hos oss kan ni njuta av stillheten med kaffepannan rofyllt kokande över öppen eld. Vill ni göra något mera utmanande anordnar vi till exempel en 5-kamp eller samarbetsbana. Aktiviteterna sätts ihop utifrån era önskemål. Varför inte laga mat tillsammans i en äkta vildmarkskåta? Kåtan ställer vi upp på gården eller där ni önskar.

Fiskekonferens

Följ med på en guidad fisketur med båt längs kusten. Spännande trolling och spinnfiske efter öring skänker Höga Kusten en extra dimension.

Skotersafari

Vi startar, på plats som ni anger, med en kort utbildning och gör sedan en skotertur om cirka 4-6 timmar, allt efter vad snötillgången och området erbjuder. Vi möter allt från öppna vidder och snötyngd skog till hisnande utsikter. Kanske även en och annan älg.

Kanotkonferens

Åk ut på Ångermanälven i kajak och upplev Höga Kustens unika natur från havet.

Varför inte testa:

Ridning på islandshästar

Ta med gruppen ut på en härlig ridtur. Ritten sker på lugna hästar under ledning av instruktör. Passar därför även oerfarna.

Frisbeegolf 9 hål

En för tillfället bygd 9 hålsbana för att gå en discgolf-runda utan för hotellet. Härligt!

Zorbing

På land eller vatten – du bestämmer! Detta är helt klart en sommaraktivitet som gör en snurrig!

Jaktskyttebana

Ett aktivitetsval som ”smäller högt” är besöket på jaktskyttebanan. Under ledning av instruktör får du pröva din talang i skytte. Ingen erfarenhet krävs. Kombinerar du denna aktivitet med ridning får du en bra känsla för jaktmarker. Gevär och ammunition ingår i paketet.

Paintball

Ta ut dina kompisar i skogen… och skjut dem. Ett mycket roligt spel där lag tävlar mot varandra i olika former. Ofta gäller det att erövra motståndarlagets flagga utan att träffas av färgkulorna som skjuts iväg med kolsyre-laddade markörer.

Vandra Höga Kustleden

Med Höga Kustenleden tätt inpå knutarna erbjuder vi utmärkta möjligheter till vandring. HK-leden sträcker sig från Hornöberget här i Nora till Varsberget i Örnsköldsvik, en sträcka på 127 km indelad i 13 etapper av olika svårighetsgrad.